Обама про стрілянину в Канзасі: треба завадити суспільству звикати до цього явища

Обама про стрілянину в Канзасі: треба завадити суспільству звикати до цього явища

Укрінформ
Розстріли мирних жителів у Сполучених Штатах вже стали рутинним явищем, яке навіть не домінує у ЗМІ. Це треба долати, насамперед, шляхом загострення уваги суспільства, а також посилення контролю за зброєю.

На цьому наголосив президент США Барак Обама, виступаючи в п'ятницю на одному з підприємств у штаті Флорида, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не можемо бути німими до цього. Будь-хто, заявляючи, що хоче забезпечити американському народу безпеку, має піклуватися про це, оскільки це відбувається дуже в багатьох містах і зачіпає занадто багато невинних американців", - заявив президент.

Він пообіцяв, що має намір продовжувати докладати свої зусилля щодо посилення контролю над вогнепальною зброєю, нагадавши, що зацікавлене збройне лобі в Конгресі як і раніше блокує цей процес.

"Зараз цей Конгрес не може мати бажання чогось робити в цьому зв'язку, але ми мусимо щось робити. Доти, поки я займаю цю посаду, я буду порушувати це питання, навіть якщо на цьому не буде так загострюватися увага", - наголосив глава Білого дому.

За його словами, справжня трагедія полягає в тому, що це перетворилося на рутину. "Раз на тиждень ми маємо такі розстріли, і це не домінує в новинах. Це потрібно змінити", - наголосив американський лідер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-