Журналістам у Росії обмежили доступ на вибори

Журналістам у Росії обмежили доступ на вибори

Укрінформ
Депутати Держдуми ухвалили у третьому читанні законопроект, що обмежує доступ журналістів до роботи на виборах.

Документ підтримали 242 депутати, 202 виступили проти, ніхто не утримався, повідомляє Slon.

Документ вносить зміни до законів «Про основні гарантії виборчих прав і права на участь у референдумі громадян Російської Федерації» і «Про вибори депутатів Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації».

Згідно із законодавчою ініціативою, тільки акредитовані журналісти зможуть постійно знаходитися у приміщенні комісії й стежити за підрахунком голосів. Акредитацію можуть видати тільки тим, хто пропрацював у ЗМІ за трудовим або цивільним договором не менше двох місяців.

Журналістів без акредитації допускатимуть у приміщення для голосування тільки на попередні засідання дільничних виборчих комісій.

Про підготовку законопроекту стало відомо 20 лютого, через чотири дні документ схвалив Комітет Держдуми з конституційного законодавства. Депутат із фракції «Єдиної Росії» Дмитро Вяткін запевняв, що акредитація надасть журналістам право працювати на будь-яких виборчих дільницях у межах одного регіону.

На думку співголови організації «Голос» Григорія Мелконьянца, законопроект спрямований на скорочення незалежних спостерігачів на виборах.

Раніше в лютому набув чинності ще один закон, що обмежує кількість спостерігачів на виборах: кожен кандидат або партія зможе направляти у кожну дільницю не більше двох спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-