Італія легалізує одностатеві союзи

Італія легалізує одностатеві союзи

Укрінформ
Італійський сенат схвалив законопроект, який передбачає легалізацію цивільних союзів одностатевих пар.

Про це повідомляє ВВС.

«За прийняття проекту проголосували 173 сенатори, проти - 71. Законопроект ще має схвалити нижня палата парламенту. Прем'єр-міністр країни Маттео Ренці назвав голосування історичним», - йдеться в повідомленні.

Якщо проект ухвалять, у одностатевих пар з'являться права поділу майна і права спадкування. Водночас, із документа виключили норму про право одностатевих пар всиновлювати дітей. У зв'язку з цим італійська ЛГБТ-спільнота назвала законопроект "зрадницьким".

Наприкінці січня у зв'язку з очікуваним прийняттям законопроекту в Італії відбулися масштабні акції протесту як представників ЛГБТ-спільноти, так і супротивників легалізації одностатевих союзів.

Нагадаємо: Італія залишається єдиною з великих європейських країн, де досі не дозволені ні одностатеві цивільні союзи, ні гей-шлюби. Гей-союзи дозволені місцевим законодавством у деяких муніципалітетах, але на національному рівні вони заборонені. У минулому році Європейський суд з прав людини постановив, що відсутність в Італії норм про одностатеві союзи або шлюби є порушенням прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-