НАТО ухвалило особливості реагування на міграційну кризу

НАТО ухвалило особливості реагування на міграційну кризу

Укрінформ
В НАТО визначилися щодо завдань військово-морської групи в Егейському морі з метою протидії міграційній кризі.

Про це заявив у четвер Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми щойно ухвалили особливості підтримки з боку НАТО щодо реагування на кризу мігрантів та біженців», - заявив глава Альянсу.

Він нагадав, що два тижні тому міністри оборони країн-союзників, на запит Німеччини, Греції та Туреччини, ухвалили рішення розгорнути військово-морську групу НАТО в Егейському морі з метою посилення міжнародних зусиль у протидії кризі біженців.

Генсек Альянсу підкреслив, що військові кораблі не матимуть завдання захоплювати судна контрабандистів, які нелегально перевозять мігрантів, але збиратимуть інформацію про них та передаватимуть ці відомості береговим охоронам Греції та Туреччини. Ще однією важливою місією військово-морської групи є рятування мігрантів у відкритому морі та передання їх національним властям.

При цьому військові кораблі НАТО матимуть право заходити у грецькі й турецькі  територіальні води.

Водночас, говорячи про зростання ролі блоку у міжнародних зусиллях із боротьби з кризою біженців, Столтенберг наголосив, що «НАТО є унікальною платформою для співробітництва».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-