Бойовики ІДІЛ використовують для своїх бомб компоненти з 20 країн

Бойовики ІДІЛ використовують для своїх бомб компоненти з 20 країн

Укрінформ
Бойовики екстремістського угрупування "Ісламська держава" створюють свої вибухові пристрої з компонентів, що випускаються компаніями 20 країн світу та є у вільному продажу , йдеться в дослідженні британських експертів.

Про це повідомляє ВВС.

За даними дослідження, проведеного компанією Conflict Armament Research, що базується в Лондоні, джихадисти ІГ налагодили виробництво вибухівки майже в промисловому масштабі.

Більшість компонентів, що використовуються джихадистами в Іраку і Сирії для створення бомб, виробляються турецькими та іракськими компаніями. Однак бойовики також використовують компоненти з США, Бразилії, Китаю і Японії.

Як з'ясували експерти, найпопулярнішою основою для вибухових речовин ІГ є нітрат амонію, а найбільш популярним пристроєм для дистанційного управління бомбою - мобільний телефон Nokia 105.

"Найстрашнішим відкриттям було те, наскільки бойовики ІГ самодостатні в тому, що стосується придбання зброї... Вони можуть отримати доступ до багатьох товарів, що відкрито продаються на ринку в регіоні", - відзначає глава Conflict Armament Research Джеймс Биван.

Автори дослідження відзначають, що вивчили більш ніж 700 компонентів бомб ІГ, які не вибухнули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-