Україна та Угорщина зміцнюватимуть освітній обмін

Україна та Угорщина зміцнюватимуть освітній обмін

Укрінформ
У рамках візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Угорщини відбулося підписання програми освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Положеннями цього документу передбачене виділення стипендій для навчання українських студентів в Угорщині та угорських - в Україні", - йдеться у повідомленні.

Під час візиту міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів переговори з Віце-прем'єр-міністром Угорщини Жолтом Шем'єном та Міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі, стан виконання Мінських угод, прогрес України у впровадженні реформ, поглиблення двостороннього співробітництва, у тому числі в рамках міжнародних організацій, а також графік політичних контактів.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено необхідності збереження єдності всередині ЄС щодо санкцій проти Росії до повного виконання Москвою своїх зобов'язань згідно з Мінськими угодами. Глава МЗС Угорщини зазначив, що ключове значення має неухильне виконання Мінських угод.

Під час спільної прес-конференції за результатами зустрічі міністр Клімкін подякував за підтримку Угорщиною територіальної цілісності та суверенітету України, позиції нашої держави у діалозі з ЄС щодо запровадження безвізового режиму та за надання угорською стороною гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-