Пентагон не має доказів загибелі сербських дипломатів під час удару по ІДІЛ у Лівії

Пентагон не має доказів загибелі сербських дипломатів під час удару по ІДІЛ у Лівії

Укрінформ
Міністерство оборони США не отримало жодних доказів, що двоє сербських заручників загинули минулого тижня в Лівії саме від удару американських сил 19 лютого.

Про це зазначив у середу офіційний представник Пентагону Джефф Девіс, передає Укрінформ.

"Досі ми не побачили жодної достовірної інформації, яка означала би, що ці люди були вбиті в результаті удару, який ми нанесли (в Лівії – ред.)", - цитує прес-служба Пентагону представника відомства.

Водночас він зауважив, що американська сторона має у своєму розпорядженні фотографії загиблих громадян Сербії, однак іншої інформації немає.

Як підкреслив Девіс, уряд США і окремо Міністерство оборони перебувають у прямому контакті з урядом Сербії в цьому питанні.

Крім того, представник Пентагону зауважив, що перед ударом американські сили визначили ціль як тренувальну базу ІДІЛ, при цьому жодних ознак присутності там цивільних не спостерігалося.

Тим не менше, представник Пентагону висловив співчуття уряду Сербії і сім'ям убитих, зауваживши, що обмін інформацією з сербською стороною про це продовжуватиметься.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сербії минулого тижня заявив, що жертвами авіаударів ВПС США в Лівії стали двоє сербських дипломатів, яких викрали бойовики "Ісламської держави" ще в листопаді минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-