Прем'єр Литви розповів про вплив путінських сил на профспілки

Прем'єр Литви розповів про вплив путінських сил на профспілки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс попереджає литовські профспілки вчителів, які ініціюють страйки педагогів, що на них можуть вплинути через контакти з російськими «незалежними профспілками» з метою дестабілізації обстановки в країні.

Про це він заявив в середу.

"Напевно, я не вчиню злочину, якщо скажу, що профспілки нашої країни співпрацюють з Російською незалежною федерацією профспілок - найбільшою, найвпливовішою пропутінської організацією, яку можна охарактеризувати як інститут м'якої сили РФ у справі здійснення інформаційної та ідеологічної політики, спрямованої проти Литви", - сказав прем'єр.

Він також підкреслив, що в наявній у нього секретної довідці є інформація про зв'язки між російськими і литовськими профспілками.

При цьому він вибачився за слова, сказані на адресу литовських вчителів днем раніше в парламенті. Він не хотів образити литовських вчителів, а тільки попередити лідерів цих профспілок про можливий вплив Росії на їх переговори з литовським Міністерством науки і освіти: «Мій обов'язок як прем'єр-міністра попередити профспілки, які організовують страйки, і щоб до страйків не приєдналися люди, які спричинять певний хаос».

Нагадаємо, шість профспілок освітніх установ Литви вимагають від влади відновити соціальні виплати держави на учня до розміру докризового рівня (1093 євро), підняти зарплату педагогам, вихователям дитячих садків, а також скоротити кількість учнів у класах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-