З дна Північного моря підняли 150-метрове судно

З дна Північного моря підняли 150-метрове судно

Відео
Укрінформ
Голландці провели унікальну морську операцію, піднявши з дна Північного моря поблизу порту Роттердам вантажне судно класу Ро-Ро Baltic Ace завдовжки 148 м і завширшки 25 м, вагою 23,5 тис. тонн з 1417 авто на борту, яке внаслідок зіткнення з контейнеровозом затонуло три роки тому.

Про підготовку та особливості проведення операції за участю 18 кораблів та понад 100 осіб рятувальників, пише французьке видання Оuest-France.

"Три роки тому, вантажне судно класу Ро-Ро Baltic Ace, що затонуло у Північному морі з новенькими 1417-ма автівками Mitsubishi після зіткнення з кіпрським контейнеровозом Corvus J підняли з морського дна завдяки унікальній операції", - йдеться у повідомленні.

Видання нагадало, що трагедія сталася 5 грудня 2012 року на відстані 30 морських миль від Роттердаму. Загинули 11 з 24 членів екіпажу Baltic Ace.

 Голландські рятувальники тривалий час готували операцію і успішно здійснили її у кілька етапів. Спочатку вони відкачали з трюмів судна 500 тис. пального, потім розрізали його на кілька частин, підняли з дна і перевезли у вантажний порт, де згодом утилізували. Операція тривала на два місяці довше запланованого терміну, але пройшла успішно.

Фото:ouest-france.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-