Медведєва просять залатати бюджет резервом Путіна. Як той не проти…

Медведєва просять залатати бюджет резервом Путіна. Як той не проти…

Укрінформ
Виконання антикризового плану коштуватиме 250 мільярдів рублів, проте на його виконання в уряду РФ є тільки 120 мільярдів рублів з антикризового фонду.

Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на лист глави Мінфіну прем'єр-міністрові РФ.

Як стало відомо виданню, міністр фінансів Росії Антон Силуанов у листі на ім'я прем'єр-міністра країни Дмитра Медведєва говорить, що уряд розподіляв кошти антикризового фонду в розмірі до 250 мільярдів рублів, проте насправді доступних коштів виявилося значно менше.

Зараз в уряду РФ, за підрахунками Мінфіну, є 65 мільярдів рублів, близько 55 мільярдів можуть з'явитися в квітні 2016 року, коли федеральне казначейство спрямує у фонд незатребувані залишки бюджету-2015.

Уряд може розподілити тільки 120 мільярдів рублів без правки бюджету на 2016 рік, написав Силуанов у листі. А поки що були розподілені тільки 35 мільярдів рублів, а в плані, якого, зазначає видання, юридично не існує, враховані витрати на 170,7 мільярда рублів.

Мінфін пропонує вирішити проблему таким чином. Уряд має право витратити в 2016 році до 342,2 мільярда рублів з президентського резерву. Але, можливо, що на ці кошти є свої плани у президента Росії Володимира Путіна, тому уряду доведеться доводити, що антикризовий план важливіший.

Силуанов запропонував скоротити витрати з антикризового фонду до 120 мільярдів рублів і попросити у президента до 130 мільярдів рублів. Відомство хоче зберегти фінансування машинобудування, істотно скоротити антикризові витрати МОЗ, підтримати експорт через ВЕБ, «Росексімбанк» і «Російський експортний центр». Неможливим назвав Силуанов субсидування по кредитах підприємств і підтримку промислового машинобудування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-