Ягланд спробував роз'яснити Лаврову користь членства у РЄ

Ягланд спробував роз'яснити Лаврову користь членства у РЄ

Ексклюзив
Укрінформ
З нагоди 20 річниці приєднання Російської Федерації до Ради Європи, генеральний секретар організації Турбйорн Ягланд написав російському міністру закордонних справ Лаврову листа у відповідь, у якому спробував пояснити переваги членства Росії в цій організації.

Окремими тезами листа з кореспондентом Укрінформу поділився речник генсека РЄ Даніель Хольтген.

«Рада Європи залишається найважливішою загальноєвропейською платформою для діалогу і розширення співпраці, а Російська Федерації є незамінним членом цієї спільноти», - написав Ягланд.

За його словами, упродовж 20 років досягнуто «значного прогресу», щоб закріпити норми, стандарти і практики Ради Європи в рамках національної правової системи в Російській Федерації. «Включення прецедентного права Європейського суду з прав людини у внутрішні практики (російської юриспруденції) також було корисним для російського народу», - зауважив Ягланд.

Генсек Ради Європи також висловив переконання, що у разі виникнення складних питань або розбіжностей Страсбург і Москва повинні залишатися «відвертим, відкритими і відданими один одному». На його думку, існують такі питання, наприклад, у зв'язку з законодавством, яке впливає на діяльність неурядових організацій, які так важливі для демократій. Ягланд також натякнув Лаврову, що зважаючи на 20-річний досвід співпраці, можливо було би і «знайти прийнятні рішення».

У прес-службі РЄ також нагадали, що Росії Федерація стала 39 державою-членом Ради Європи 28 лютого 1996 року, коли підписала Європейську конвенцію з прав людини і Статут Ради Європи.

Росія є одним з шести великих вкладників до бюджету РЄ, поряд з Великою Британією, Францією, Німеччиною, Італією і Туреччиною. У 2016 році її внесок становить 32,802 млн євро або приблизно 10% від бюджету організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-