Австралія збільшує видатки на оборону

Австралія збільшує видатки на оборону

Укрінформ
Прем'єр-міністром Австралії Малколм Тернбулл публічно представить довгоочікувану Білу книгу в оборонній сфері, публікація якої відкладалася та затримувалася уже декілька разів.

Про це повідомляє АВС.

«Попередній уряд лейбористів знизив витрати на оборону до найнижчого рівня з 1938 року. Зараз для забезпечення наших оборонних ресурсів ми змушені виділяти такі кошти, які зможуть забезпечити необхідні нам можливості. Ми живемо у більш складні часи, і це є причиною того, що оборонні витрати будуть зростати до рівня 2 відсотків ВВП», – заявив Тернбулл.

У документі викладено урядову концепцію забезпечення обороноздатності країни у стратегічній перспективі та йдеться про мільярди доларів витрат на модернізацію та збільшення чисельності Сил оборони. Так, зокрема, планується оновити флот підводних човнів класу "Коллінз" – придбання 12 нових субмарин для ВМС Австралії формуватимуть центральну частину Білої книги.

Прем'єр-міністр підтвердив заплановані витрати, які складуть близько $40 млрд. Основна частина коштів, окрім оновлення підводного флоту, буде спрямована на придбання нових літаків для Королівських ВПС Австралії та заміну броньованого автопарку армії.

Таким чином незважаючи на бюджетні обмеження, чинний уряд дотримуватиметься зобов'язань колишнього прем'єр-міністра Тоні Еббота довести витрати на оборону до 2 відсотків ВВП до 2023 року, що, за оцінками аналітиків, прогнозовано складатиме близько 1 трлн дол.

Документ також деталізуватиме позицію федерального уряду щодо зростання дипломатичної напруженості у Південно-Китайському морі, де Пекін продовжує свою стрімку військову експансію на оспорюваних напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, США пропонують австралійцям спільно патрулювати Південно-Китайське море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-