Керрі розповів Сенату США про

Керрі розповів Сенату США про "план Б" щодо Сирії

Укрінформ
Виступаючи у вівторок у Сенаті Держсекретар США Джон Керрі заявив, що перемир’я в Сирії, деталі якого обговорили у понеділок по телефону президенти США та Росії, і яке набуде чинності у суботу, 27 лютого, повинне виконуватися.

Про це пише «Радіо Свобода».

Водночас Держсекретар США не впевнений у тому, що домовленість спрацює або призведе до мирного врегулювання конфлікту в зруйнованій війною країні. Разом з тим він зазначив, що припинення вогню, узгоджене президентами США і Росії, є найкращим способом спробувати покласти край п’ятирічному конфлікту.

Разом з тим, він попередив: «Будь-хто, хто вважає, що можна безкарно порушувати це (перемир’я, - ред.), зробить серйозну помилку. Зараз ведеться активна дискусія з питання про "план Б" на той випадок, якщо ми не досягнемо успіху за столом переговорів».

Нагадаємо: угода закликає до припинення бойових дій, за винятком триваючих ударів по екстремістському угрупованню «Ісламська держава» і Фронту «Аль-Нусра».

«Якщо в суботу почне надходити гуманітарна допомога, якщо снаряди замовкнуть… Якщо так буде і життя будуть збережені, то це буде тільки на користь», – заявив Керрі, виступаючи в сенатському Комітеті з міжнародних відносин.

Водночас він додав, що «це не означає, що перемир’я буде автоматично мати позитивний результат в політичному процесі».

Раніше у вівторок президент Сирії Башар аль Асад прийняв умови перемир’я, про яке домовилися 22 лютого США та Росія і яке набуває чинності 27 лютого. При цьому Дамаск залишив за собою право завдавати ударів у в разі нападу на позиції урядових сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-