Пентагон: закриття Гуантанамо дозволить заощадити $1,7 млрд за 20 років

Пентагон: закриття Гуантанамо дозволить заощадити $1,7 млрд за 20 років

Укрінформ
Пентагон у вівторок офіційно представив Конгресу США план закриття в'язниці в Гуантанамо, підкресливши, що переміщення цього об'єкта на американську територію дозволить суттєво зекономити бюджет у подальшому.

З відповідною заявою виступив під час брифінгу в Пентагоні речник відомства Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністерство оборони сьогодні офіційно представило Конгресу план адміністрації щодо закриття в'язниці в Гуантанамо", - зауважив Кук.

Він підкреслив, що реалізація цього плану дозволить підвищити національну безпеку США та позбавити терористів потужного пропагандистського символу. Крім того, це рішення зміцнить взаємини з ключовими союзниками й партнерами в боротьбі з тероризмом та дозволить знизити витрати.

План переслідує кілька основних положень, у тому числі, як бути із в'язнями, а також співпрацю з Конгресом щодо встановлення місця розташування такої в'язниці на території Сполучених Штатів.

При цьому, як уточнили в Пентагоні, зараз утримання в'язниці в Гуантанамо щороку обходиться на $65-$85 млн більше, ніж подібних об'єктів на території США.

"З урахуванням витрат на закриття та переміщення цього об'єкту можна зэкономити щонайменше $335 млн впродовж 10 років і до $1,7 млрд впродовж 20 років", - підкреслили в Пентагоні.

Фото: tvc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-