В Естонії посадили трьох російських шпигунів

В Естонії посадили трьох російських шпигунів

Укрінформ
Естонський суд засудив до тюремного ув'язнення трьох громадян, які звинувачуються в співпраці з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє видання err.ee. з посиланням на прес-службу державної прокуратури.

"Тартуський повітовий суд засудив до різних термінів тюремного ув'язнення трьох чоловіків, які були визнані винними в злочинах проти естонської держави. За даними влади, вони співпрацювали з російськими спецслужбами", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, на прикінці минулого тижня 32-річний громадянин Естонії Максим Груздєв був засуджений до чотирьох років позбавлення волі.

За версією звинувачення, російські спецслужби завербували Груздєва у другій половині 2013 року в Псковській області. Стверджується, що він надавав росіянам інформацію про діяльність співробітників Поліції безпеки (КаПо) і брав участь в агентурно-оперативних операціях спецслужб РФ.

Також у рамках цієї справи 21-річний громадянин Естонії Олександр Руднєв був засуджений до двох років, а 42-річний Павло Романов з невизначеним громадянством - до 4 років і 10 місяців в'язниці, з яких йому належить провести в ув'язненні 1 рік і 10 місяців.

Стверджується, що Руднєв повідомляв росіянам інформацію про діяльність Сил оборони і про роботу прикордонного кордону Лиунаської префектури.

Романов, за даними звинувачення, повідомляв російським спецслужбам інформацію про обороноздатність Естонії.

За інформацією прес-секретаря держпрокуратури Ільмар Кахро, ніхто із засуджених на естонську державу не працював.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-