У Сирії виявили сім місць можливого застосування хімічної зброї

У Сирії виявили сім місць можливого застосування хімічної зброї

Укрінформ
У міжнародному слідчому органі, створеному за посередництва ООН та Організації із заборони хімічної зброї, заявляють про сім місць у Сирії, де могла бути використана хімічна зброя.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Керівник слідчої групи, яка має встановити відповідальних за ймовірні хімічні атаки в Сирії, Вірджинія Гамба 22 лютого заявила про п'ять місць в провінції Ідліб, де могла бути використана хімічна зброя в 2014-2015 роках, а також два випадки у провінціях Хама та Алеппо, де бойовики угруповання «Ісламська держава» могли використати іприт в серпні минулого року", - йдеться у повідомленні.

Слідчі сподіваються завершити список потенційних випадків використання хімічної зброї до 1 березня, після чого розпочнуть ретельне розслідування, додала Гамба.

Уряд Сирії заперечує використання хімічної зброї, але західні країни заявляють про скидання з вертольотів бомб, що містять хлор та інші токсичні речовини. Опозиція таких літаків немає. У використанні токсичних хімікатів в бойових діях звинувачують також екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Нагадаємо, офіційно уряд Сирії знищив всі запаси іприту ще в 2013 році. Його використання порушує резолюції Ради Безпеки ООН та Конвенції про хімічну зброю 1997 року.

Як повідомлялося раніше, "Ісламська держава" принаймні чотири рази використовувала хімічну зброю в прикордонних районах Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-