США можуть припинити використання ракет з російськими двигунами

США можуть припинити використання ракет з російськими двигунами

Укрінформ
Американські військово-повітряні сили можуть припинити запуск ракет Atlas-5 з російськими двигунами, в тому разі, якщо виявиться, що їх виробники є у списку санкцій.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву голови ракетно-космічного центру ВПС США генерал-лейтенанта Семюеля Грівса.

"ВВС США припинять запуски ракет-носіїв Atlas-5, в яких використовуються російські двигуни РД-180, якщо американський уряд вирішить, що росіяни, проти яких були запроваджені американські санкції, мають занадто близьке відношення до виробника цих двигунів", - йдеться у повідомленні.

Зараз Пентагон готує відповіді про санкції і суміжні питання на запит глави сенатського комітету у справах збройних сил сенатора Джона Маккейна. Він минулого тижня попросив ВПС та Пентагон пояснити, чому уряд США продовжує використовувати двигуни, побудовані російським Науково-виробничим об'єднанням "Енергомаш", враховуючи санкції проти російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна та інших підсанкційних осіб, які контролюють компанію після великої реорганізації.

Конгрес заборонив використання російських ракетних двигунів РД-180 у військових цілях після 2019 року, коли Росія анексувала Крим в 2014 році, пише агентство.

Законодавці послабили заборону через побоювання з приводу того, що United Launch Alliance, спільне підприємство корпорацій Boeing і Lockheed Martin, що виготовляє ракету-носій, не зможе продовжувати виробництво без російських двигунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-