Двоє полонених сербських дипломатів загинули від авіаударів США в Лівії

Двоє полонених сербських дипломатів загинули від авіаударів США в Лівії

Укрінформ
Жертвами авіаударів ВПС США в Лівії стали двоє сербських дипломатів, яких викрали бойовики "Ісламської держави" ще в листопаді минулого року, Белград буде надсилати ноту протесту Вашингтону.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Сербії.

"Два сербські співробітники посольства, які були викрадені в Лівії в листопаді, як вважають, були вбиті в п'ятницю авіаударами повітряних сил США, спрямованих на позиції "Ісламської дежави", - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заявив, що його країна буде відправляти ноту протесту до Вашингтона через те, що США не повідомили Белград про цей рейд.

Як зазначається, Сладжана Станкович - співробітник з питань комунікації та Йовіца Степіч, водій, були взяті в заручники 8 листопада після того, як їх дипломатичний конвой, включаючи посла, потрапив під обстріл недалеко від прибережного міста Сабрата.

"Ми очікуємо ідентифікацію жертв, так формально ми не можемо підтвердити інформацію", - сказав на прес-конференції Дачич.

За його словами, сербська влада вела переговори про звільнення двох заручників з бойовиками.

"Викрадачі мали фінансовий інтерес", - підкреслив міністр, додавши, що задовольнити вимоги терористів було неможливо за допомоги сім'ї або уряду.

ІДІЛ часто викрадає дипломатів та іноземних громадян з метою отримання викупу або звільнення лівійських бойовиків, які знаходяться у в'язницях закордоном. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-