Удари по ІДІЛ у Лівії продовжуватимуться – Держдеп США

Удари по ІДІЛ у Лівії продовжуватимуться – Держдеп США

Укрінформ
Проведення ударів по осередках терористичного угруповання ІДІЛ на території Лівії є частиною загальної довготривалої стратегії США в боротьбі з терористичним організаціями в регіоні.

Це зазначив під час брифінгу у п'ятницю в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це вже не перший удар такого роду", - констатував представник зовнішньополітичного відомства США, підкресливши, що, на жаль, вони виходять за межі Іраку або Сирії.

Він наголосив, що в Вашингтоні вже давно розглядають "із занепокоєнням" можливість розростання осередків "Ісламської держави" на території Лівії. "Як тільки у нас з'являтиметься можливість, ми проводитимемо повітряні удари проти цих елементів ІДІЛ", - зауважив Тонер.

При цьому представник Держдепу підкреслив, що останній авіаналіт у Лівії не слід вважати запровадженням якихось нових напрямів політики протистояння ІД. "Я не хочу сказати, що це відкриття нового фронту", - додав він.

У цьому зв'язку Тонер нагадав заяву президента США щодо готовності завдавати ударів по терористах в будь-якому місці, якщо це несе загрозу безпеці Сполучених Штатів або союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-