Нові військові супутники виявилися для Росії «непідйомними»

Нові військові супутники виявилися для Росії «непідйомними»

Укрінформ
Міноборони РФ відмовилося від нових супутників «Сфера-В» через те, що вони виявилися надто важкими для існуючих ракет-носіїв.

Про це повідомили джерела «Інтерфаксу» в ракетно-космічній галузі, передає Медуза.

До значного збільшення маси апаратів типу «Сфера-В», за словами співрозмовника агентства, призвели «проблеми з імпортозаміщенням, зокрема, по лінії електронної компонентної бази».

«Вийшло так, що наявні в даний час у Росії ракети-носії „Протон-М“, „Ангара-А5“ не в змозі вивести на высокоелліптичну орбіту супутники цього типу („Сфера-“ - Ред.) у новій російської комплектації», — пояснив співрозмовник агентства.

Газета «Комерсант» 11 лютого повідомила, що Міноборони змушене повернутися до закупівель супутників «Меридіан». На чотири таких супутника, за даними видання, оборонне відомство витратить 14 мільярдів рублів.

З 2018 року існуюче угруповання «Меридіанів» планувалося поступово замінювати на нові супутники «Сфера-В». Однак, заявили джерела видання, через технічні труднощі перший запуск «Сфери» може відбутися не раніше 2021 року. Про які саме проблеми з новими супутниками йдеться, співрозмовники газети не уточнили.

Джерела видання наголошують, що повернення до «Меридіанів» є тимчасовим заходом. Військовим необхідні апарати, здатні забезпечувати зв'язок практично на всій території Арктики, а «Меридіани» з цим завданням повною мірою не впораються, зазначала газета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-