Франція перекидає винищувачі ближче до Сирії

Франція перекидає винищувачі ближче до Сирії

Укрінформ
Франція невдовзі посилить угруповання ВПС за рахунок збільшення кількості винищувачів на військових базах в Йорданії та Об'єднаних Арабських Еміратах для виконання бойових завдань в Сирії та Іраку.

Про це у Парижі заявив офіційний представник Головного штабу французької армії Жиль Жарон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб зберегти достатні військові ударні можливості на тривалий термін, ми підсилюємо угруповання, збільшивши кількість літаків, оскільки незабаром (французький) авіаносець (Шарль де Голль) залишить цей регіон», - сказав представник ГШ ЗС Франції.

За його словами, авіаносець залишить район Перської затоки у березні. «Два винищувачі Mirage 2000, що базувалися у Ніамеї (Нігер), вже перекинуті до Йорданії. Інші прибудуть на бази в Йорданії і ОАЕ у найближчі дні й тижні», - сказав Жарон. Він також додав, що посилення повітряної складової угруповання ЗС Франції залежатиме від потреб міжнародної коаліції.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд у понеділок мав зустріч в Єлисейському палаці з начальником Головного штабу ЗС Франції П’єром де Вільє.

Нагадаємо, що Франція відіграє одну з провідних ролей у складі міжнародної коаліції у боротьбі проти «Ісламської держави» на території Сирії та Іраку. На початку листопада у регіон Середземномор’я прибула ударна авіаносна група ВМС Франції на чолі з флагманом авіаносцем «Шарль де Голь». Згодом вона перемістилася у район Перської затоки. На борту авіаносця перебувало 40 бойових літаків. Зокрема, 12 багатоцільових винищувачів Rafale M і 8 штурмовиків Super-Etendard. Крім того, міжнародну коаліцію також підтримують 6 Rafale з авіабази в ОАЕ та 6 Mirage 2000 з авіабази в Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-