США підтримали Туреччину після теракту в Анкарі

США підтримали Туреччину після теракту в Анкарі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив теракт в Анкарі, який стався в середу і забрав життя десятків людей, та висловилися на підтримку Туреччини як союзника по Північноатлантичному альянсу в боротьбі проти тероризму.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненої в той же день, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують терористичний напад на турецьких військових та цивільних осіб сьогодні в Анкарі. Ми висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям загиблих та бажаємо скорішого одужання постраждалим", - наголошується в документі.

У заяві водночас зазначається, що США підтверджують "міцні партнерські зв'язки зі своїм союзником по НАТО - Туреччиною в боротьбі із загальною загрозою тероризму".

Як повідомляв Укрінформ, в середу в центрі Анкари поряд з військовим гуртожитком вибухнув замінований автомобіль. За попередньою інформацією, загинули, щонайменше, 28 людей, понад 60 отримали поранення. Інцидент стався в годину пік, коли поруч перебували, в тому числі автобуси з цивільними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-