США планували кібератаки проти Ірану - ЗМІ

США планували кібератаки проти Ірану - ЗМІ

Укрінформ
США розробляли резервний план з проведення масштабної кібератаки проти Ірану на той випадок, якщо б дипломатичні спроби укласти угоду щодо згортання ядерної програми Тегерана не спрацювали.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на джерела у військовому відомстві і розвідці.

«У перші роки президентства Обами Штати розробили детальний план для кібератаки на Іран в разі, якщо дипломатичні зусилля щодо згортання його ядерної програми не спрацюють і призведуть до військового конфлікту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, план мав кодову назву Nitro Zeus і був розроблений для відключення іранської протиповітряної оборони, систем зв'язку та ключових вузлів системи електропостачання.

За словами джерел, план розроблявся на випадок агресивної поведінки з боку Ірану.

Як пише газета, у плануванні Nitro Zeus брали участь тисячі військових і співробітників спецслужб. США встановили "електронні імпланти" в іранські комп'ютерні мережі для "підготовки до бою". План обійшовся в "десятки мільйонів доларів".

Більш конкретний план США підготували для відключення електронних систем іранського заводу зі збагачення урану в Фордо, пише видання.

Збройні сили США розробляли плани для всіх видів можливих конфліктів, таких як потенційний напад Північної Кореї на Південну або повстання в Африці і Латинській Америці.

Та найбільше США очікували загострення відносин між Ізраїлем та Іраном. Однак після укладення ядерної угоди з Іраном розробка цього плану була припинена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-