Канада вирішила провести військові навчання на Крайній Півночі

Канада вирішила провести військові навчання на Крайній Півночі

Укрінформ
Канада проведе військові навчання на крайній півночі, аби продемонструвати готовність до захисту своїх кордонів.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, передає кореспондент Укрінформу.

«Захист наших північних кордонів залишається ключовим безпековим пріоритетом Канади. Міністерство оборони та Збройні сили Канади готові до відстоювання нашого суверенітету на Півночі. Ці Арктичні навчання дозволять продемонструвати більшу візуальну присутність на канадському півночі», - сказав Сежан.

У Міноборони додали, що впродовж лютого та початку березня у віддалених північних регіонах країн близько 2500 канадських військовослужбовців братимуть участь у навчаннях.

«Канадська армія продовжить підвищувати свою здатність виконувати завдання на Півночі, провівши навчання у вкрай вимогливих умовах найвіддаленіших ізольованих регіонів країни. Підрозділи випробують передові навички виживання на холоді та підготуються реагувати на загрози і надзвичайні ситуації», - наголосили у Міністерстві оборони.

Участь у навчаннях візьмуть також військові з інших країн, що підвищить їх сумісність із канадськими Збройними силами.

«Задля покращення сумісності між Збройними силами Канади та військами інших країн, до навчань були запрошені представники США, Нової Зеландії та Польщі», - підсумували у оборонному відомстві.

Зазначимо, що російські літаки регулярно порушують канадський авіаційний простір за Полярним колом і обидві країни мають територіальні претензії в Арктиці. Тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан у інтерв’ю Укрінформу визнав, що одного дня на півночі Канади можуть з’явитися «зелені чоловічки».

Із повною версією інтерв’ю з Джеймсом Безаном можна ознайомитися за цим посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-