Австралія не проти міжнародного арбітража щодо Південно-Китайського моря

Австралія не проти міжнародного арбітража щодо Південно-Китайського моря

Укрінформ
Міністр закордонних Джулі Бішоп заявила, що Австралія не стане на сторону жодної з держав у питанні Південно-Китайського моря до того часу, як будуть оприлюдненні результати міжнародного Арбітражу, який ініціювали Філіппіни.

Про це повідомляє news.com.

"Ми визнаємо право Філіппін спробувати вирішити це питання через міжнародний арбітраж, але ми закликаємо всіх учасників процесу врегулювати свої суперечки мирним шляхом, без примусу, без залякування», - сказала міністр напередодні своєї поїздки до Китаю.

У відповідь представник міністерства закордонних справ Китаю Хонг Лей звинуватив Австралію у вибірковому підході та нечесності, оскільки, за його словами, Австралія «розуміє» позицію Китаю щодо Південно-Китайського моря і знає, що, звернувшись до Міжнародного арбітражного суду, Філіппіни порушили домовленості, які Пекін і Маніла мали з цього питання.

«Китай, звичайно, не сприймає такої позиції. Австралія не повинна вибірково уникати реальності. Ми сподіваємося, що Австралія займе об'єктивну, справедливу і неупереджену позицію і не робитиме нічого, щоб нашкодити регіональному миру і стабільності», - заявив представник Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, Міністр закордонних справ і торгівлі Австралії відбула до Японії та Китаю для обговорення спільних безпекових заходів із двома найважливішими азійськими партнерами Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-