Пентагон – Росії: шпиталі в Сирії бомбили не наші літаки

Пентагон – Росії: шпиталі в Сирії бомбили не наші літаки

Укрінформ
Під час нальотів на цивільні об'єкти в районах сирійської провінції Ідліб та Алеппо, що призвели до численних жертв серед населення, літаки міжнародної коаліції на чолі зі США не проводили жодних операцій у цьому регіоні.

З такою заявою виступив у вівторок речник Пентагону Пітер Кук, спростувавши версію росіян про причетність США до цього інциденту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу сказати, що військові літаки США і коаліції не здійснювали польотів у цьому регіоні", - відповів Кук на запитання журналістів щодо бомбардування лікарень в Сирії.

Водночас він не став офіційно вказувати на те, хто несе відповідальність за обстріли цивільних об'єктів. Цей інцидент, зауважив представник Пентагону, "вимагає ретельної оцінки" фахівців на місцях.

"Я знаю, що питання ставиться до активності росіян в цьому регіоні, але я зараз не можу назвати конкретно відповідального за це", - зауважив Кук, додавши, що це точно не літаки США або коаліції.

Водночас, представник Пентагону ухилився від відповіді про можливість військового втручання сил коаліції в ситуацію для припинення бомбардувань силами РФ цивільних кварталів у Сирії задля підтримки діючого там режиму Асада. "Ми боремося зараз з ІДІЛ, і саме на цьому зосереджуємося в Сирії", - сказав Кук.

Тим не менш, представник Пентагону виступив із закликом до Росії обрати кращий політичний шлях у Сирії та боротися з терористами ІД, як вони і заявляли. "Ми хотіли би, щоб вони (росіяни – ред.) змінили свій курс і переорієнтували свої сили. Зараз вони продовжують підтримувати режим Асада, що ми вважаємо контрпродуктивним, і говорили про це з самого початку", - зауважив представник Пентагону. Він також нагадав, що Росія минулого тижня підписала в Мюнхені угоду про припинення бойових дій у Сирії та має дотримуватися її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-