Москва й Анкара мають виконати мюнхенські зобов'язання - Штайнмайєр

Москва й Анкара мають виконати мюнхенські зобов'язання - Штайнмайєр

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр наполягає на тому, щоб Росія та Туреччина наслідували досягнуті минулого тижня у Мюнхені домовленості.

Про це зазначається в офіційній заяві глави німецького МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Я чітко чекаю, що Москва й Анкара також орієнтуватимуться в усіх своїх військових і політичних діях на мюнхенські зобов'язання, і що помітне зниження військової активності станеться ще до вступу в силу остаточних домовленостей про припинення вогню", - заявив міністр.

Штайнмайєр нагадав про вчорашню атаку на лікарні й школи і підкреслив відсутність альтернативи мюнхенським зобов'язанням. "З багатьма жертвами в лікарнях і школах громадянська війна у Сирії досягла чергової трагічної нижньої точки", - сказав він. Глава німецького МЗС зазначив, що при такому положенні будуть поставлені під питання всі зусилля із поліпшення доставки гуманітарної допомоги й підготовки умов для припинення бойових дій між силами режиму й опозиції". 

Нагадаємо, Міжнародна група підтримки Сирії (ISSG) за участю представників Ліги арабських країн, ЄС, ООН, а також Великої Британії, Німеччини, Єгипту, Йорданії, Іраку, Ірану, Лівану, Катару, Китаю, ОАЕ, Омана, Росії, Саудівської Аравії, США, Туреччини та Франції провела  минулого тижня у Мюнхені зустріч, на якій домовилася розпочати негайно значне скорочення насильства, що повинне привести через тиждень до закінчення бойової дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-