Вірус Зіка добрався до Росії

Вірус Зіка добрався до Росії

Укрінформ
У Російській Федерації зареєстровано перший випадок завезення лихоманки Зіку.

Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ("Росспоживнагляд").

«Наразі хвора перебуває у боксі інфекційного стаціонару, стан задовільний. Встановлено медичний нагляд за контактними членами сім'ї, клінічних проявів захворювання не виявлено, результати досліджень на вірус Зіка негативні», - йдеться у повідомленні.

Хвора перебувала на відпочинку в Домініканській Республіці. Після прибуття до Москви клінічних проявів захворювання не спостерігалося, через кілька днів після повернення було зафіксовано погіршення самопочуття, температуру, висип.

Завдяки посиленню заходів із запобігання розповсюдженню лихоманки Зіка на території Росії та готовності медичних організацій до діагностики і надання допомоги хворим хвору було негайно госпіталізовано з рекомендацією обстеження на лихоманки. За результатами лабораторного дослідження вітчизняною тест-системою у біологічних рідинах хворої виявлено вірус Зіка.

На авіаборту, яким хвора прибула з Домініканської Республіки, після прибуття було проведено увесь комплекс необхідних протиепідемічних заходів, загроза здоров'ю пасажирів відсутня.

З початку 2016 року Росспоживнаглядом розпочато щотижневий моніторинг осіб, які прибувають з країн, що є неблагополучними щодо трансмісивних (що передаються з укусами комах) лихоманок. Станом на 15.02.2016 в аеропортах і морських пунктах пропуску, що приймають рейси з країн Південної та Центральної Америки і Карибського басейну, Бразилії, Південно-Східної Азії, Океанії та Африки проведено огляд понад 50 тисяч осіб на наявність ознак інфекційних захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-