Грузинська делегація в Мюнхені заявила про відповідальність Росії за етнічні чистки

Грузинська делегація в Мюнхені заявила про відповідальність Росії за етнічні чистки

Укрінформ
Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані висловила подяку прокурору Міжнародного кримінального суду в Гаазі (МКС) Фату Бенсуда.

Про це повідомляє Грузія-онлайн.

В рамках візиту до Мюнхена, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, глава Мін'юсту Грузії Тея Цулукіані, міністр оборони Грузії Тіна Хідашелі і голова комітету із зовнішніх зв'язків грузинського парламенту Тедо Джапарідзе зустрілися з прокурором міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда.

«Наше головне знаряддя і робочий інструмент в цій справі – це прозорість, співпраця, щоб вже на міжнародному рівні та в рамках цього суду ми змогли, надавши докази, показати, що так, 2008 року була здійснена етнічна чистка грузин і зазнали знищення не самі наші культурна спадщина або наш культурний осередок», - заявила Тея Цулукіані після завершенні зустрічі.

За словами Теї Цулукіані, вона висловила подяку Фату Бенсуда за те, що рішення МКС дуже добре мотивоване. «Вона погодилася з цим і вмотивовано, що це був міжнародний конфлікт, що грузини були жертвами і що Південна Осетія – це Грузія», - заявила Цулукіані.

Нагадаємо, що міжнародний кримінальний суд в Гаазі (МКС) ухвалив рішення про початок розслідування злочинів, скоєних під час російсько-грузинської війни 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-