Канада вимагає зняття облог з усіх міст у Сирії

Канада вимагає зняття облог з усіх міст у Сирії

Укрінформ
Канада схвалює результати зустрічі Міжнародної групи із підтримки Сирії, що пройшла вчора у Мюнхені, та сподівається на продовження мирних перемовин під егідою ООН.

Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо підсумки зустрічі Міжнародної групи із підтримки Сирії, особливо зобов’язання надати гуманітарну допомогу та припинити вогонь на всій території Сирії. Ми сподіваємося, це прокладе шлях до відновлення мирних перемовин у Женеві під егідою ООН, що є вкрай важливими для припинення конфлікту, який вже забрав життя більше 250 тисяч людей, з яких 12 тисяч – діти», - сказав Діон.

Він наголосив, що тепер усі учасники перемовин повинні виконати взяті на себе зобов’язання. «Продовження військових дій сирійським режимом та його адептами поставить під загрозу перспективу досягнення миру та посилить позиції таких терористичних груп як ІДІЛ», - зазначив міністр закордонних справ Канади.

Він також закликав до «негайного припинення нападів на цивільних, зняття облог, звільнення затриманих жінок та дітей і надання повного гуманітарного доступу, у відповідності до міжнародного гуманітарного права».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-