Асад має намір повернути контроль над всією Сирією за будь-яку ціну

Асад має намір повернути контроль над всією Сирією за будь-яку ціну

Укрінформ
Президент Сирії Башар Асад заявив, що має намір повернути контроль над усією територією країни за будь-яку ціну.

Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв'ю AFP у Дамаску.

«Чи будемо ми в змозі зробити це чи ні, але це мета, яку ми прагнемо досягти без коливань. Не логічно говорити, що існує частина нашої території, від якої ми готові відмовитися», - сказав Асад, відповідаючи на запитання журналістів, чи відчуває він змогу відновити контроль над країною.

За словами Асада, йому дуже важко сказати чи повернеться мир до Сирії, оскільки до країни постійно прибувають  терористи з боку Туреччини та Йорданії. «В даний час терористи постійно прибувають до Сирії через Туреччину, Йорданію, а іноді й через увесь Ірак, де ІДІЛ підтримується Саудівською Аравією, Туреччиною та Катаром, тому зрозуміло, що на боротьбу з нею потрібен час та велика ціна», - сказав Асад.

Він також заявив, що зараз "основна боротьба розгорнулася за дорогу між Алеппо та Туреччиною – основний маршрут постачання терористів". На його думку, у той час, як конфлікт стає все більш складним через іноземне втручання і участь «бойовиків з десятків країн», існує ризик військової інтервенції з боку Туреччини та Саудівської Аравії. «У такому випадку, їхні сили матимуть справу з урядовими військами. У в будь-якому разі, такі дії не будуть простими для них, і ми, безумовно, впораємося з ними», - зазначив Асад.

Відповідаючи на запитання про сотні тисяч сирійців, що втікають від війни і вимушені перебувати часто у жахливих умовах, Асад заявив, що сам зворушений цією трагедією. «Кожне болюче видовище змушує нас всіх відчувати, як складно сирійцям», - сказав він.

Продовжуючи тему біженців, Асад заявив, що Європа вимушено отримала з минулого року сотні тисяч біженців, але необхідно створювати умови для повернення сирійців до їхньої країни. «Я звертаюся до європейських урядів, які безпосередньо сприяли такому результату (припливу сирійських біженців) і забезпечували прикриття для терористів та уведення санкцій для Сирії, щоб вони підтримали повернення сирійців додому», - наголосив він, заперечивши також обстріл урядовими військами цивільних сирійців.

Асад також категорично відкинув звинувачення у причетності до військових злочинів та заявив, що «більшість звітів різних органів ООН були політизованими і необгрунтованими». На його думку, це сталося через те, що в установах ООН домінують в основному західні держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-