Мюнхен: Європа має знову стати найбільшим партнером Ірану - Могеріні

Мюнхен: Європа має знову стати найбільшим партнером Ірану - Могеріні

Укрінформ
Європа готова активно розвивати й нарощувати відносини з Іраном.

Про це заявила на Мюнхенській конференції з безпеки в п'ятницю верховний представник Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європа завжди була великим партнером Ірану і ми готові повернутися до цього статусу, Європа відчуває готовність інвестувати в усі аспекти наших двосторонніх відносин", - сказала Могеріні.

Вона повідомила, що Брюссель готує політичний діалог високого рівня, який охопить багато сфер - економіку, енергетику, освіту, культуру, людські обміни тощо. Особисто Могеріні з великою делегацією комісарів ЄС відправиться в Іран навесні цього року для обговорення різних аспектів двосторонньої взаємодії.

Налагодження відносин між двома сторонами, переконана глава європейської дипломатії, може відкрити нові перспективи в регіональному вимірі, створити умови для створення "іншої атмосфери", але тільки у тому випадку, якщо інші регіональні актори підхоплять це.

У середньостроковій перспективі, вважає Могеріні, всі регіональні гравці, країни Перської затоки, будуть у виграші від співпраці та відмови від конфронтації і конкуренції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-