Мюнхен: Франція наполягатиме на усуненні Асада

Мюнхен: Франція наполягатиме на усуненні Асада

Укрінформ
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан закликав Росію припинити бомбардувати опозицію в Сирії.

Про це він заявив, виступаючи під час пленарної панелі на полях Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Російські бомбардування опозиції та цивільних у Сирії мають бути припинені", - сказав Ле Дріан.

За його словами, Франція готова продовжити міжнародні зусилля у боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави". Вона продовжить готувати для ведення ефективної боротьби з ІДІЛ представників місцевих поміркованих сил, наносити удари по інфраструктурі бойовиків, аналізувати розвідувальні дані, а також боротиметься з пропагандою ІДІЛ в інформаційному просторі.

При цьому, на думку французького міністра, Париж наполягатиме на усуненні сирійського лідера Башара Асада від влади та на започаткуванні перехідного політичного періоду.

Міністр оборони Франції закликав консолідувати міжнародній зусилля коаліції у складі 53 країн-учасниць проти бойовиків ІДІЛ у Сирії, Іраку та Лівії. "Наша стратегія - це перемога над ІДІЛ усіма наявними тактичними можливостями", - сказав він.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що завдаючи повітряних ударів по опозиції, Росія підриває зусилля по досягненню мирного врегулювання в Сирії.

Фото: securityconference.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-