Глава Слідкому РФ сформулював претензію до США: вже 20 років воюють з Росією

Глава Слідкому РФ сформулював претензію до США: вже 20 років воюють з Росією

Укрінформ
Глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що Росія й інші держави колишнього СРСР протягом 20 років живуть в умовах «гібридної війни, яку розв'язало США», перейшла зараз у фазу відкритого протистояння.

Про це він сказав на круглому столі у Всеросійському державному університеті юстиції, повідомляє сайт СКР.

«З впевненістю можна сказати, що останні два десятиліття багато держав, у тому числі колишній Радянський Союз, жили в умовах так званої гібридної війни (економічної, політичної, інформаційної), розв'язаної США за підтримки низки країн. Причому останніми роками ця війна перейшла в якісно нову фазу відкритого протистояння», - вважає глава СК.

За його словами, основними елементами такої війни в економіці стали демпінгові війни на ринку вуглеводнів й істотне падіння цін на них, а також валютні війни. Частиною гібридної війни проти Росії Бастрикін назвав західні санкції, які «цілеспрямовано ударили по найбільш чутливих секторах російської економіки».

Глава СКР заявляє, що жертвою цієї гібридної війни стала й юстиція. Він називає «бездоказовими й голослівними» звинувачення у конкретних злочинних діяннях, що висуваються за кордоном проти вищих посадовців Росії.

Нагадаємо, наприкінці січня з подібними звинуваченнями на адресу США виступав секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. За його словами, американська адміністрація прагне максимально послабити Росію й добитися її розпаду, щоб, нібито, захопити її ресурси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-