Коали-посли повернулися до Австралії

Коали-посли повернулися до Австралії

Укрінформ
Чотири коали Педдл, Пеліта, Чан та Ідалія, які є культурними послами Австралії, повернулися на батьківщину в австралійське місто Брісбен після тривалого перебування в Сінгапурському зоопарку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії.

«Наші коали зачарували майже мільйон відвідувачів за час свого десятимісячного перебування у Сінгапурі, де вони жили під наглядом в спеціально побудованому виставковому центрі», - йдеться у повідомленні.

У минулому році у рамках ініціатив дипломатії «м’якої сили» Австралія передала Сінгапуру чотири коали, щоб відзначити 50-річчя дипломатичних зв’язків між країнами і 50 річницю незалежності Сінгапуру.

«Австралія посідає шосте місце у рейтингу світової дипломатії «м’якої сили», тож такі ініціативи як наша «коало-дипломатія» демонструють прагнення зміцнювати дипломатичні відносини і формують доброзичливе ставлення серед сінгапурської громадськості» - йдеться у повідомленні.

Сінгапурський зоопарк провів масові заходи за участю австралійських коал, включаючи конкурс з вибору тваринкам місцевих псевдонімів (Нілу, Maнджа, Кaнтік і Каянг).

За оцінками рекламодавців, завдяки популярності у ЗМІ, вартість «коало-дипломатії» оцінюється у 4 млн. дол., а аудиторія, яку вона охопила - понад мільярд осіб у світі.

До слова, Сінгапур є одним із найбільш важливих міжнародних партнерів Австралії. Торік країни формалізували всебічне стратегічне партнерство для подальшого поглиблення двостороннього співробітництва і взаємодії впродовж наступного десятиліття.

Як повідомляв Укрінформ, влада Австралії занесла коалу до списку тварин, які знаходяться під загрозою вимирання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-