Сорос пророкує Росії банкрутство в 2017

Сорос пророкує Росії банкрутство в 2017

Укрінформ
Американський фінансист Джордж Сорос вважає, що в 2017 році Росія стане банкрутом.

Про це він написав у своєму блозі на Project Syndicate.

«Путінський режим опиниться на межі банкрутства в 2017 році, коли прийде час погасити велику частину зовнішнього боргу, а політичні потрясіння можуть спалахнути ще швидше», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Сорос, лідери США і Європейського союзу роблять велику помилку, вважаючи, що Росія є потенційним союзником у боротьбі проти «Ісламської держави».

Російський президент Володимир Путін буде намагатися уникнути колапсу, провокуючи розпад Євросоюзу. Кращий спосіб зробити це - спрямувати туди потоки сирійських біженців, йдеться у блозі.

Фінансист пише, що путінська Росія та ЄС беруть участь у перегонах на виживання, та поки не відомо, хто з них зруйнується першим.

ІДІЛ становить загрозу і для РФ, і для Євросоюзу, але вона не повинна бути завищена.

Атаки джихадистських терористів не можна порівняти із загрозою, що йде від Росії, підкреслює Сорос. Нездатність розпізнати її зробить боротьбу ще більш важкою.

Путін є обдарованим тактиком, але не стратегом, наголошує автор. Немає підстав вважати, що він втрутився до Сирії для того, щоб загострити міграційну кризу в Європі. Дійсно, його втручання було стратегічною помилкою, тому що це втягнуло Путіна в конфлікт з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, що зашкодить інтересам обох сторін.

Нагадаємо, раніше Сорос заявляв, що у сформованих умовах падіння економіки Російської Федерації їй вистачить резервів на два роки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-