Тотальний контроль: в РФ хочуть стежити за інтернет-трафіком

Тотальний контроль: в РФ хочуть стежити за інтернет-трафіком

Укрінформ
Мінкомзв'язку Росії розробило законопроект про державний контроль над проходженням інтернет-трафіку на території РФ.

Про це пишуть "Ведомости".

Законопроект реалізує доручення президента РФ Володимира Путіна за підсумками засідання Ради безпеки, що відбувся восени 2014 року. Рада обговорювала підсумки навчань по стійкості російського інтернету і питання його автономної роботи: йшлося про мінімізацію ризиків для рунету в разі його тимчасового відключення від зовнішнього світу при надзвичайних ситуаціях.

Відтак у законопроекті Мінкомзв'язку описані одразу кілька способів, які допоможуть органам державної влади стежити за маршрутами інтернет-трафіку по мережах зв'язку.

"По-перше, міністерство пропонує створити державну систему моніторингу використання ресурсів глобальної адресації і глобальних ідентифікаторів мережі інтернет (DNS і IP-адрес). Ця система також повинна відстежувати роботу критичних елементів інфраструктури рунету. В рамках цієї системи буде створений реєстр адресов рунету. Також законопроект пропонує зробити закордонні канали зв'язку і точки обміну трафіком більш контрольованими", - йдеться у повідомленні.

При цьому організовувати ж міжнародні канали зв'язку зможуть тільки оператори, що мають ліцензію на транскордонну передачу даних. Джерело видання пояснює: зараз в Росії складно підрахувати кількість каналів зв'язку, які перетинають кордон, і серед них є сірі канали, не враховані профільними відомствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-