В Австралії закрили справу проти чоловіка, який хотів воювати на боці курдів

В Австралії закрили справу проти чоловіка, який хотів воювати на боці курдів

Укрінформ
Мельбурнський суд закрив справу проти чоловіка, якого звинувачували у намірі вступити до лав курдських бойовиків в Сирії та Іраку.

Про це повідомляє The Guardian.

"Справу проти Джемі Вільямса, який був затриманий у Мельбурнському аеропорту 2014 році з наміром поїхати в Сирію для вступу до лав курдських народних загонів оборони (YPG) було закрито за клопотанням генерального прокурора Джорджа Брандіса без пояснення причин", - йдеться у повідомленні.

При затриманні чоловік відкрито зізнався у намірах поїхати на Близький Схід і був звинувачений у в’язках із терористами і намірах вступити до терористичного угруповання.

Захисники Вільямса оскаржували затримання, оскільки австралійське законодавство дозволяє вступати до військових формуваннях інших держав, якщо ці держави та формування є законними. За словами захисту, курдські народні загони оборони є легальним військовим  об’єднанням (національна армія Сирійського Курдистану), яке допомагає центральному уряду здійснювати «ефективний контроль» над територією поселення курдів на північному сході Сирії.

Захисники підозрюваного заявили, що причиною закриття провадження є відсутність суспільного інтересу до справи та фактичний намір їхнього клієнта воювати проти ІД, а не на її боці.

"Справа може стати прецедентом для закриття аналогічних переслідувань осіб, які боролися проти ІД на боці курдів", - зазначає видання.

Як раніше повідомляв Укрінформ, американські солдати у Сирії готують курдів для боротьби з ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-