Міноборони Латвії хоче дозволу збивати безпілотники

Міноборони Латвії хоче дозволу збивати безпілотники

Укрінформ
Командувач Національних збройних сил Латвії зможе приймати рішення про примусову посадку або знищення безпілотного літака (дрона) або літального апарату іншого виду, який не класифікується як повітряне судно.

Відповідні поправки до законопроекту "Про авіацію" уряд Латвії розгляне у вівторок, 9 лютого, інформує Delfi.

"Безпілотні повітряні судна загрожують військовим аеродромам та авіаційним полігонам, а також викликають ризики неконтрольованої розвідувальної діяльності і загрози інтегрованої безпеки об'єктів", - зазначили в Міністерстві оборони країни.

Як наголошується, оскільки чинити дії проти безпілотного повітряного судна, яке порушує встановлені заборони на польоти, НЗС в рамках своєї компетенції може тільки в рамках військових об'єктів, а особи, які керують таким безпілотним повітряним судном, знаходяться за межами військових об'єктів, то необхідне всеосяжне включення відповідальних структур.

Тому передбачені законопроектом правила включатимуть порядок ідентифікації безпілотного повітряного судна технічними засобами НЗС, а також, у разі потреби, його знищення.

Нагадаємо, минулого тижня Сейм Латвії в остаточному читанні прийняв закон, який дозволяє уряду країни вводити національні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-