Армія Асада близька до захоплення Алеппо

Армія Асада близька до захоплення Алеппо

Укрінформ
Сирійська армія невдовзі може відбити у повстанців Алеппо.

Про це повідомили в Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини, передає DW

"7 лютого авіаудари, вірогідно, російських літаків були спрямовані по населених пунктах на північ від Алеппо - у напрямку турецького кордону. У Центрі застерегли, що Алеппо невдовзі може перейти під контроль урядових військ, - кільце облоги навколо міста все більше стискається", - йдеться у повідомленні.

Урядові війська в неділю впритул наблизилися до одного з останніх оплотів повстанців на півночі провінції Алеппо - міста Таль-Ріфаат, яке розташоване за 20 кілометрів від турецького кордону. Наразі армія, за даними Центру, підійшла на відстань 7 км від міста.

За словами очільника правозахисної організації Рамі Абдель Рахмана, мета просування військ режиму Башара Асада на північ до кордону з Туреччиною - запобігти потраплянню зброї та підкріплення повстанців на сирійську територію.

Нагадаємо, раніше наступальна операція сирійських урядових військ під прикриттям російської авіації поблизу Алеппо призвела до відсікання повстанців від постачання. Внаслідок операції десятки тисяч людей були змушені втікати до турецько-сирійського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-