Росія відмовилась від переговорів зі Штатами щодо скорочення ядерних арсеналів

Росія відмовилась від переговорів зі Штатами щодо скорочення ядерних арсеналів

Укрінформ
У відповідь на заклик американців розпочати переговори про скорочення ядерних арсеналів Росія звинуватила США в розвитку глобальної системи ПРО та програми "глобального удару".

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, пишуть РІА «Новости».

"Позиція російської сторони щодо перспектив продовження переговорів по СНО і в цілому щодо скорочень ядерних озброєнь залишається колишньою. Ми вийшли на рубіж, за яким двосторонні російсько-американські переговори в цій сфері не представляються можливими з кількох причин", - заявив Рябков.

За його словами, Росія вже знизила кількість своїх ядерних боєголовок до "параметрів, які існували наприкінці 50-х - початку 60-х років". Рябков підкреслив, що цей факт ігнорують як Вашингтон, так і все міжнародне співтовариство.

"Друга обставина, яка позбавляє нас можливості вести переговори про подальше скорочення, пов'язана з триваючою дестабілізуючою діяльністю Вашингтона в таких областях, як створення глобальної системи ПРО, продовження розробки засобів, здатних завдавати обеззброюючі удари без використання ядерних боєголовок, але на дальність ураження, рівну дальності стратегічних засобів. Я маю на увазі програму "глобального удару", - сказав міністр.

Нагадаємо, 5 лютого держсекретар США Джон Керрі закликав Росію приєднатися до переговорів про подальше двостороннє скорочення ядерних арсеналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-