У МЗС Румунії дивуються як їх російські колеги перекрутили вшанування жертв Холокосту

У МЗС Румунії дивуються як їх російські колеги перекрутили вшанування жертв Холокосту

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії з жалем і подивом сприйняло заяву офіційного представника МЗС Російської Федерації щодо Дня пам'яті жертв Холокосту в Бухаресті.

Про це йдеться в оприлюдненому коментарі зовнішньополітичного відомства Румунії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми із здивуванням взяли до відома твердження офіційного представника МЗС РФ щодо Міжнародного дня пам'яті жертв Холокосту, що відзначався в Румунії. Ми розчаровані тим, що офіційному представникові МЗС Росії була надана перекручена інформація про події, що відбуваються в Румунії, приурочені до дня Холокосту", - відзначається в коментарі.

Румунський МЗС нагадує, що в Румунії щорічно(у серпні, жовтні та січні) проводяться різні пам'ятні заходи, присвячені жертвам Холокосту, а виставка, про яку згадує Марія Захарова, ніякого відношення не має до офіційних заходів.

Напередодні, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала відкриту у Бухаресті виставку про депортацію в СРСР трансильванських німців "відверто антирадянською і антиросійською". Вона наголосила, що "головний акцент на виставці було зроблено на засудженні жорстоких, нелюдяних дій радянських окупаційних військ щодо німців" та дозволила собі випад проти національності президента Румунії Клауса Йоханніса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-