Сьогодні Кемерона схилятимуть до компромісу щодо мігрантів

Сьогодні Кемерона схилятимуть до компромісу щодо мігрантів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон в п’ятницю у Варшаві зустрінеться з польською колегою Беатою Шидло і лідером правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярославом Качинським.

Основною темою розмови має бути проект угоди між ЄС та Великою Британією, до якого у Польщі є застереження, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Я задоволена тим, що в певних пунктах Девід Кемерон трішки поступився і прийняв деякі польські аргументи. Але є ще деякі пропозиції, на які Польща не може погодитися, і це є час для переговорів”, - зазначила напередодні Шидло після візиту до Лондона для участі в конференції донорів для Сирії.

Найбільшою проблемою вона назвала намагання Великої Британії відмовитися від соцвиплат іноземцям з інших країн ЄС, які там працюють.

Як нещодавно інформувало британське видання "Guardian", країни "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина й Угорщина) найбільше виступають проти пропозиції Кемерона щодо скорочення соцвиплат для іноземців з країн ЄС. Водночас, до початку ключової фази переговорів між Лондоном і Брюсселем Кемерон має декілька днів, аби схилити до своєї точки зору країни "четвірки".

Єврокомісія пропонує Великій Британії компромісне рішення: передбачити можливість замороження соцвиплат для мігрантів з інших країн ЄС у випадку переобтяження чи надмірного використання послуг соціальних служб мігрантами з інших країн. На цю пропозицію Єврокомісія мала б погодитися після проведення референдуму у Великій Британії щодо збереження членства в ЄС. Попередньо, референдум у Великій Британії може відбутися наприкінці червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-