Через санкції Росія втратила $600 мільярдів – російські експерти

Через санкції Росія втратила $600 мільярдів – російські експерти

Укрінформ
Фінансові санкції та різке падіння цін на нафту призведе до втрати Росією близько $600 млрд за період з 2014 по 2017 роки.

Про це повідомляють «Ведомости».

За даними експертів Економічної експертної групи, втрати від санкцій складуть близько $170 млрд, недоотримані доходи від експорту нафти і газу — ще $400 млрд. При цьому наголошується, що втрати капіталу розраховувалися при ціні нафти в $50 за барель, а експортні доходи — при тій же ціні в порівнянні з показником в $100 за барель.

Крім цього економісти оцінили скорочення валового припливу капіталу в $280 млрд за 3,5 року, з них $85 млрд — прямі інвестиції. Як вважають експерти, зменшення прямих інвестицій з-за кордону, скорочення можливості позик і припливу капіталу на ринок держборгу збільшують ефект від фінансових санкцій приблизно в три рази.

Експерти також висловили думку, що падіння нафти і санкції не тільки підсумовуються, але і підсилюють один одного. У зв'язку з чим, за попередніми розрахунками, втрати росту економіки Росії через чотири роки складуть 8,4%, або 2,1% в рік.

Нагадаємо, як з'ясував Фонд «Громадська думка» (ФОМ), 54% громадян РФ оцінюють економічне становище в країні негативно. З початку кризи ця група вперше опинилася в більшості. Більшість переконана, що ситуація в економіці буде погіршуватися. Експерт вважає, що до невдоволення владою такі настрої не призведуть: у людей знижуються очікування, і для влади це плюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-