Турецький прем'єр попередив Європу про нову хвилю біженців

Турецький прем'єр попередив Європу про нову хвилю біженців

Укрінформ
За його оцінками, йдеться про 80 тисяч сирійських громадян, які втікають від армії Асада.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, виступаючи в Лондоні на конференції, присвяченій допомозі Сирії, заявив, що близько 70 тис. сирійських громадян вже знаходяться на шляху до Туреччини з таборів на півночі Алеппо, передає Bloomberg. Ще 10 тис. людей, за словами Давутоглу, вже прибули в прикордонну провінцію Кіліс.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Великобританії, урядова армія Сирії за підтримки російської авіації і бійців ліванського руху «Хезболла» перекрила лінію постачання повстанців між містом Алеппо і Туреччиною, повідомляє РБК.

Цей наступ унеможливив продовження мирних переговорів в Женеві, і через кілька днів після їх офіційного початку, вони були припинені до 25 лютого. Заняття Алеппо, колишнього економічного центру Сирії, додало б Росії, Ірану і Дамаску більше ваги на будь-яких майбутніх переговорах з врегулювання конфлікту, зазначає Bloomberg.

В даний час в Туреччині, яка є кандидатом на вступ до Євросоюзу, знаходяться 2,5 млн сирійських біженців. Потік біженців до Європи, що посилився влітку 2015 року, змусив ЄС запропонувати Туреччині допомогу і продовжити розмови про вступ країни в Євросоюз.

ЄС наполягає, щоб Туреччина виконувала взяте на себе у листопаді 2015 року зобов'язання зупинити потік біженців до Європи. За оцінкою Давутоглу, Анкара вже витратила $10 млрд на утримання біженців у таборах, а загальні витрати на прийом біженців можуть бути в два рази вищими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-