Посол Росії привітав Ващиковського з Новим роком

Посол Росії привітав Ващиковського з Новим роком

Укрінформ
Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв під час зустрічі у четвер з главою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським не запропонував обговорити якісь актуальні питання двосторонніх відносин, а лише привітав міністра з Новим роком.

Про це Ващиковський повідомив ЗМІ після зустрічі з Андрєєвим, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Пан посол прийшов лише, щоб привітати з Новим роком. Тому, я використав цю зустріч, щоб нагадати йому про те, що відбуваються переговори щодо транспорту (вантажоперевезень – ред.), і щоб вони завершилися позитивно, оскільки обидві сторони втрачають від цього", - заявив Ващиковський.

Він уточнив, що розмова тривала три-чотири хвилини і під час неї посол "не запропонував жодної теми для розмови".

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Ващиковський 29 січня під час виступу в Сеймі щодо завдань закордонної політики країни в 2016 році підкреслював, що відновлення нормальних контактів Варшави з Москвою можливе лише за умови виконання "трьох жестів" з російської сторони: надання допомоги у з’ясуванні причин Смоленської катастрофи, повернення Польщі розбитого літака екс-президента Леха Качинського та передачі Польщі документів щодо Катинської справи.

У Варшаві четвертий день поспіль тривають переговори щодо встановлення квот для проїзду в Росії польських вантажоперевізників. З 1 лютого польські вантажоперевізники втратили дозвіл на перевезення товарів автошляхом через територію Росії в результаті внесення Москвою у грудні доповнень до відповідної польсько-російської угоди. Росія дозволила польським вантажоперевізникам, які перебували в РФ на підставі дозволів з минулого року, залишити країну до 15 лютого. За твердженням польської сторони, внесені Росією зміни означають, що 85% польських перевізників буде виключено з російського ринку. Натомість у Москві наголошують, що поляки вимагають збільшити квоту дозволів на перевезення до третіх країн, що означало б зменшення частки російських вантажоперевізників у перевезенні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-