Кремль відмовляється назвати ім'я офіцера, який загинув у Сирії

Кремль відмовляється назвати ім'я офіцера, який загинув у Сирії

Укрінформ
Інформація, за що загиблий представлений до нагороди, також залишається закритою.

У Кремлі не називають ім'я загиблого в Сирії російського військового радника, заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. "Ім'я ні (не називаємо), у Міністерства оборони свої міркування на цей рахунок, тому ми його, звичайно, назвати не можемо", - цитує представника Кремля ТАСС.

Відповідаючи на питання про нагороду загиблому (офіцер представлений до державної нагороди посмертно), Пєсков сказав, що "якщо документ буде носити відкритий характер, то ми повідомимо про це".

Разом з тим Пєсков наполягає, що військовий радник не брав участь у військовій операції, а навчав сирійських військових користуватися наданою РФ технікою. "Вони (російські військові радники) не беруть участі у військових операціях, вони консультують", - сказав він.

"Йдеться саме про консультантів, це пов'язано з навчанням сирійських колег тієї техніки, яка поставляється в Сирії в рамках чинних контрактів", - зазначив Пєсков. На питання, де перебував у момент загибелі росіянин, Пєсков заявив, що "навчання проходить там, де це визнано за доцільне".

Загибель радника сталася 1 лютого в результаті мінометного обстрілу бойовиками «Ісламської держави» військового гарнізону, де дислокується один із підрозділів сирійської армії, офіцер отримав смертельне поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-