"Закрите" небо: Анкара пояснила відмову Москві в наглядовому польоті

Укрінформ
Влада Туреччини, пояснила відмову Росії в наглядовому польоті над своєю територією у рамках «Відкритого неба». В Анкарі не змогли домовитися з Москвою про маршрут польоту.

В офіційній заяві МЗС Туреччини вказується, що політ в рамках «Відкритого неба» відбувається в тому випадку, якщо обидві сторони погодили його маршрут, повідомляє РБК. «У випадку з польотом, замовленим Росією на 2-5 лютого, домовитися з цього питання не вдалося», - вказується в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

В Анкарі вказали, що всім учасникам проекту «Відкрите небо», «відомі ті обмеження, які накладає Росія при польотах над своєю територією».

3 лютого про відмову Туреччини дозволити проліт російського літака над своєю територією заявив начальник управління Міністерства оборони Росії з контроля за виконанням договорів Сергій Рижков. За його словами, коли російська місія приїхала до Туреччини і озвучила маршрут, «турецькі військові відмовили в його проведенні, посилаючись на вказівку Міністерства закордонних справ Туреччини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-