Європарламент сьогодні ухвалить резолюцію щодо окупованого Криму

Європарламент сьогодні ухвалить резолюцію щодо окупованого Криму

Укрінформ
У четвер, 4 лютого, в останній день пленарної сесії Європарламенту в Страсбурзі, європейські депутати обговорять ситуацію з правами людини в Криму та ухвалять відповідну резолюцію.

Про це повідомляє «5-й канал».

"Відновлення українського контролю над півостровом є однією з умов, необхідних для відновлення відносин співробітництва з Російською Федерацією, у тому числі призупинення відповідних санкцій", - йдеться в документі.

У проекті "рішуче засуджується безпрецедентний рівень порушень прав людини, що здійснюються проти кримчан, в першу чергу - кримських татар".

Загалом же в опублікованому на сайті Європарламенту в середу ввечері проекті резолюції "Про ситуацію з правами людини в Криму, зокрема кримських татар" говориться, що парламентарії ЄС "знову підтверджують свою рішучу прихильність суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і її суверенному вибору слідувати європейським шляхом".

Також Європарламент збирається закликати владу Росії надавати безперешкодний доступ до Криму міжнародним організаціям і незалежним експертам з ОБСЄ, ООН і Ради Європи.

Як раніше писало агентство, ЄП цього тижня має ухвалити резолюцію про ситуацію із правами людини у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-