Туреччина закрила своє небо для спостерігачів РФ

Туреччина закрила своє небо для спостерігачів РФ

Укрінформ
Туреччина відмовила російській місії в проведенні спостережного польоту, чим, на думку РФ, порушила вимоги договору з відкритого неба та створила небезпечний прецедент.

Про це повідомив начальник управління Міноборони Росії з контролю за виконанням договорів Сергій Рижков, передає "РИА Новости".

З 1 по 5 лютого 2016 року планувався політ групи російських спостерігачів над територією Туреччини в рамках договору з відкритого неба.

Після прибуття російської місії в Туреччину і оголошення запланованого маршруту, турецькі військові відмовили в його проведенні, посилаючись на вказівку МЗС Туреччини.

"В результаті порушень вимог Договору та неконструктивних дій з боку Туреччини створено небезпечний прецедент неконтрольованої військової діяльності однієї з держав-учасників Договору з відкритого неба", — сказав Рижков.

Відносини між Росією і Туреччиною різко погіршилися після того, як 24 листопада турецькі Військово-повітряні сили збили російський бомбардувальник Су-24.

Туреччина стверджує, що цей військовий літак порушив її територіальний простір. Москва відкинула ці звинувачення і запровадила санкції проти Туреччини.

30 січня 2016 року Туреччина заявила, що сталося нове порушення російськими військовими повітряного простору цієї країни. У Росії цезнову заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-